Aangenaam.

Mijn naam is Virginia Jobse, ondernemer en sinds mei 2017 de trotse eigenaar van een maag ter grootte van een kiwi. Door een maagverkleining (gastric bypass) heb ik 50 kilo achter mij kunnen gelaten. Het geeft mij de bewegingsvrijheid waar ik altijd van gedroomd heb, ik ben de echtgenoot waar mijn man trots op is en de fitte moeder die mijn kinderen verdienen. Het is mij gelukt.

De weg naar gezond gewicht

Mijn reis naar de 65 kilo is niet vanzelf gegaan, fysiek en mentaal heeft dat heel wat van mij gevraagd, maar het was het meer dan waard. De weg naar een gezond gewicht gaat dan ook met hobbels, nemen vragen met zich mee en soms kun je harder huilen dan lachen omdat het even niet gaat zoals je zou willen. Om die reden ben ik aan de slag gegaan met een (werk)boek, om deze 'wereldreis' vast te leggen. Essentieel wat mij betref en daarnaast mooi om bij te houden en uiteindelijk op terug te kijken. In november lanceer ik het boek: ‘Van gezellig dik naar sportief gezond.’

Lang heb ik gedacht dat ik het zelf die kilo’s kon verliezen, dus toen ik eenmaal de beslissing nam om daadwerkelijk een operatie te ondergaan, voelde dit als falen. Het voelde als de makkelijkste weg. Maar een operatie is nooit de makkelijkste weg als je het mij vraagt ....

Dag pap

Op 5 augustus 2017 ben ik mijn vader verloren. Na een operatie is hij niet meer wakker geworden. Ja, hij was ziek, zijn lichaam was moe, maar niemand had hier rekening mee gehouden. Sinds zijn overlijden is alles anders. Het gemis is groot, elke dag, maar ik heb er ook kracht uit kunnen halen. Het middel om een gezond lijf te creëren had ik gekregen, mijn taak was om het lijf ook daadwerkelijk gezond te krijgen door middel van de juiste mindset. Daarom heb ik de stap gezet naar een sportschool die bij mij paste.

 

Op 1 augustus 2017 heb ik mij ingeschreven bij Sportcity en heb ik de liefde voor Sh’bam van Les Mills ontdekt, een cardio workout gericht op verschillende dansstijlen. Eerst als deelnemer en na een opleiding bij Les Mills, geef ik vandaag de dag drie lessen per week.

Dance, like you’ve never danced before

Mijn liefde en passie voor dans is er na 10 jaar eindelijk uitgekomen. Te lang heb ik mij achter mijn laptop verstopt, 1000 excuses bedacht om maar niet naar die sportschool te gaan en durfde ik met mijn lijf niet richting een groepsles te gaan. Respect en bewondering heb ik voor iedereen die dit wel gewoon doet. Dat gun ik iedereen, want wat is het ergste wat er kan gebeuren?

Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik de stap heb gezet richting Sportcity, want anders had ik nooit geweest waar ik nu ben. Ervaar de vrijheid van dansen in Sh’bam; zonder veroordeling, zonder consequenties, zonder verplichtingen... Jij bepaalt hoe hoog je de lat legt. En als je het even niet kan volgen, dan voldoet een step touch altijd ;-)

Met mijn werkboek (in wording), mijn website, mijn enthousiasme en energie hoop ik je te kunnen helpen, informeren en inspireren tijdens jouw weg naar een gezond lijf.

 

Liefs, Virginia

Mei 2017

Gezellig dik

Een zwaarlijvig iemand die opgesloten zat in haar eigen lichaam. Lang heb ik niet naar mijzelf kunnen kijken en heb ik mijzelf onzeker gevoeld. Dat gaat niet in een dag over, daar werk ik (onbewust) nog dagelijks aan. Ik kreeg het maar niet voor elkaar om het gevecht te winnen en heb mij (toen voor mijn gevoel) overgegeven aan de medische wereld en de keuze gemaakt om een Gastric Bypass te ondergaan.

Augustus 2017

Mindset

Een mooi middel zo'n operatie, dat is zeker. Maar ik realiseerde mij ook al snel dat de patronen en gewoontes niet weggaan met deze operatie. Na een week of 6 heb ik mijzelf van de bank af getrokken en ben ik richting de sportschool gegaan. Een sportschool die bij mij past en waar ik de persoonlijke connecties voel met de mensen die er zijn. Sportcity in Dordrecht heeft mij dat gegeven. De drempel was 'skyhigh', maar de eerste stap was gezet.

Juli 2018

Sportinstructeur Sh'bam

Zonder enige lesgeef- en danservaring ben ik dit avontuur ingestapt. Anne voorzag mij van de introductie met alle releases, Jantine greep mij bij mijn lurven om aan de slag te gaan, Annemarie heeft mij mijn eigen identiteit laten zoeken en de deelnemers hadden en hebben enorm geduld met mij :-). Zonder deze meiden had ik nu niet voor die groep gestaan. Daarvoor ben ik ze dankbaar, elke dag weer. 

Van gezellig dik naar sportief gezond

Het werkboek voor jouw reis naar een gezond lijf. Elk dieet heb ik wel een keer geprobeerd. Dan viel ik af en kwam ik weer wat meer bij. Dat is de afgelopen 20 jaar zo geweest. Tot mei 2017. Sindsdien ben ik trotse eigenaar van een maag ter grootte van een kiwi. Mooi middel een maagverkleining, maar dan begint het pas. Dit boek is daarom niet alleen voor mensen met een maagverkleining, maar voor vrouwen (wat niet wegneemt dat het mannen niet kan helpen) die de struggles kennen van het lijnen en aan de slag willen met zichzelf. 

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • LinkedIn

© 2018 Virginia Jobse. Made by WE4IT

Don't compare yourself to others, that's a battle you can never win!

(en het gras is altijd groener bij de ander... echt)

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin