1 maart 2009, de dag waarop ik heb gekozen voor het ondernemerschap, als ZZP-er, als eenpitter, als zelfstandige en sinds een jaar samen met mijn echtgenoot vanuit WE4IT VOF. Waarbij Ron mij aanvult als het gaat om systeembeheer. Bij vrijwel elke werkgever kreeg ik de boodschap terug dat ik een jobhopper was. Er zat een trend in de manier waarop ik aan de slag ging bij een werkgever. Startend met een berg werk, het opvangen van een probleemsituatie of het aanbrengen van efficiëntie aan werkprocessen.

 

In 2008 kwam ik op een secretariaat terecht waar ik ook zag dat, er met aanpassingen in het proces, het werk een stuk efficiënter zou zijn. Er was een meewerkend 'voorvrouw' (die ik overigens buiten het werk om een supervrouw vond) waar ik dit bij schetste, maar mijn feedback werd niet gewaardeerd. In een 1-op-1-gesprek kreeg ik te horen dat ik het nooit zou winnen tegenover haar. Ik wist niet wat ik hoorde, maar het was voor mij de druppel. Machtsspelletjes op de werkvloer ben ik allergisch voor en het was voor mij het laatste zetje om richting het ondernemerschap te gaan.

 

Ik heb lang rondgelopen met hoe ik mijzelf nu moet profileren op LinkedIn. Welke pet zet ik op? Hoe wil ik dat mensen mij zien? In welk hokje hoor ik thuis? Na tien jaar ben ik zover om te realiseren dat ik niet in een hokje pas, omdat het veel te leuk is om op meerdere gebieden kennis te hebben en dit ook weer met anderen te delen. Dat is wat ik het liefste doe (en weet ik inmiddels wat ik niet wil), met datgene wat ik in huis heb, een ander te kunnen inspireren, informeren en hiermee een ander te laten groeien. 

Vooruit...
Vier hokjes
dan...
pointer.png
pointer.png
pointer.png
pointer.png
pointer.png
pointer.png
 

Office management en HR

Aansturing en coaching secretariaten

Het secretaressevak vind ik nog steeds een mooi vak, maar dan wel de secretaresse 2.0. Waarbij je meer de sparringspartner bent voor de persoon waar je voor werkt en niet de ondergeschikte bent. Een afspraak maken mensen vandaag de dag wat makkelijker zelf en notuleren is ook niet meer iets wat in elk bedrijf gevraagd wordt. In mijn loopbaan heb ik heel wat secretaresses gezien en heb ik mijn best gedaan om ze in te laten zien dat het vak in beweging is door middel van trainingen, workshops, training-on-the-job en vooral ook door ‘gewoon’ mee te werken in het veld.

Ondersteuning HR

Op diverse HR-afdelingen ben ik werkzaam geweest als HR-medewerker. Vooral vanuit een ondersteunende rol. Denk hierbij aan:

 • Onderhouden contact sollicitanten

 • Opmaken van contracten

 • Opzetten van processen

 • Opzetten van checklisten

 • Maken van (PDF-)formulieren

Maken van coole presentaties

Als je een presentatie geeft heb je wellicht de ondersteuning nodig van een presentatie. Deze maak ik in Powerpoint, Prezi en Canva. Afhankelijk van wat er nodig is en voor welke groep de presentatie is. Ik knutsel deze graag voor je in elkaar, als maar wel helder is wat de insteek moet zijn.

 

Procesbegeleiding

 

Implementatie ERP-systemen

Profit (AFAS), Axxerion (facilitair), SAP, YouForce (RAET), Cura (UNIT4)... het zijn de pakketten waar ik aan of mee heb gewerkt. Enerzijds voor de inrichting en automatisering van verschillende processen, anderzijds ter ondersteuning van mijn werkzaamheden. Het vertalen van Mijn tentakels staan altijd aan om te zien om processen anders of beter kunnen. Vaak omdat dit onderdeel van mijn opdracht is en als dit niet het geval is, dan deel ik (ongevraagd) wat ik heb geconstateerd en laat het aan mijn opdrachtgever wat hiermee te doen.

Analyseren en adviseren

Geregeld kijk ik een dag mee om een afdeling om te zien hoe processen gaan en hoe medewerkers het werk uitvoeren. Niet om ze op de vingers te tikken, maar vooral te kijken hoe het voor werk makkelijker en efficiënter kan worden uitgevoerd. Mijn bevindingen leg ik vast in een rapport en indien nodig draag ik bij aan het implementeren van de acties die eruit voortkomen. 

Content creatie 

Social posts/Bloggen/scripten

Aldoende leert men. Ik ben gek op Social Media. Voor mijzelf en voor anderen. Het onderwerp waar ik mee aan de slag ga, moet mij wel liggen en gaat altijd in samenwerking met mijn opdrachtgever. Ik kan onderwerpen bedenken, tientallen. Maar de kennis over de onderwerpen ligt uiteraard dichterbij de opdrachtgever dan bij mij. Vandaar die samenwerking. Of ik kan aan de slag gaan met een SEO-woordenlijst en op basis van deze woorden bloggen.Tevens maak ik ook scripts voor animaties. De animatie kan ik zelf in elkaar zetten door middel van een pakket zoals Go Animate, waarbij een basis ook al voor handen is. Als het script ligt, dan is de invulling met behulp van een dergelijk programma een stuk makkelijker.

 

Mijn expertise ligt niet op het gebied van SEA/Facebook/Instagram campagnes.

 

Maken van e-books en handleidingen

Het maken van vakantieboeken, handleidingen en e-books maak ik graag voor je op. Ook mijn eigen boeken ‘Solliciteren met je hart’ en ‘Van gezellig dik naar sportief gezond’ komen volledig uit mijn eigen hand. En er zijn verschillende manieren om een uitleg over te dragen. Door middel van stapsgewijze handleidingen in de vorm van filmpjes of screenshots is het voor de gebruiker goed te doen om een werkwijze na te bootsen. Dit soort handleidingen heb ik voor diverse opdrachtgevers gemaakt. 

Bouwen van websites

In Wix en in Wordpress. Als ik snel een site nodig heb (binnen een halve dag) dan kies ik sneller voor Wix. Heb ik meer tijd dan kies ik voor WordPress. Ik vind Wix een ontzettend fijn pakket en is vooral geschikt voor startende ondernemers die snel aan de slag willen. Een tekstblok schuif je zonder moeite van links naar rechts, binnen WordPress is er meer voor nodig als je af wil wijken van de standaard. Ik begin altijd met een schets, omdat je anders verzandt in de mogelijkheden. Als de schets eenmaal staat is het ‘stick to the plan’ en uiteindelijk schaaf je her en der bij. Ook deze website heb ik in zijn geheel gebouwd.

Training

Gastlessen op MBO-scholen

Vanuit maatschappelijk oogpunt heb ik op MBO-scholen sollicitatietraining gegeven. Op school word je opgeleid voor een bepaald vakgebied, maar wie vertelt je hoe je aan die gave functie komt? Het is iets wat ik belangrijk vond en vind. Tegelijkertijd zitten veel scholen 'vast' in systemen. Het liefst had ik het als vast onderdeel van het lespakket gezien, ergens hoop ik dit nog steeds. Dat mijn boek onderdeel kan zijn van het lesmateriaal wat beschikbaar wordt gesteld. Wie weet.

Praktische coaching en begeleiding boventalligen

Ineens word je boventallig verklaart door een werkgever waar je al 20 jaar voor werkt. Hoe moet je dan je vaste lasten dragen? Moet je nu je huis verkopen? Wat als je geen andere baan vind? Het is een scenario van een groep mensen die ik heb mogen helpen met het inzetten van de praktische tools die nodig om een baan te vinden. Wat begint met het opmaken van je cv, het zoeken van vacatures, het schrijven van een motivatiebrief en afhankelijk van de functie die je zoekt het opzetten van een LinkedIn-account. Een dankbare klus waarbij iedereen is voorzien van tools.

Trainer (inspiratiesessies) Microsoft Teams

Ik ben getrouwd met mijn laptop en telefoon en werk voor een groot deel in de cloud. Prachtig dat alles met elkaar synchroniseert en dat ik mijn hoofd kan legen op mijn telefoon en vervolgens verder kan op mijn laptop. Jarenlang heb ik gebruik gemaakt van verschillende appjes die mijn leven makkelijker maakten. Trello en Wunderlist zijn hier voorbeelden van, maar nu is er Microsoft Teams! Geweldig pakket waarmee je je werk een stuk efficiënter kan indelen en vooral gericht op samenwerking. Door samen te werken via één platform, daardoor mail bijna uit te sluiten, houd je meer tijd over voor  belangrijkere zaken. Een inspiratiesessie met je team geeft je de gelegenheid om te zien wat de mogelijkheden zijn binnen Microsoft Teams en of het daadwerkelijk iets voor jullie is. Door middel van een demo en de werkzaamheden die jullie gezamenlijk, kunnen we ter plekke kijken waar de eerste efficiënte slagen kunnen worden doorgevoerd. Voor grote trajecten werk ik samen met een geweldige opdrachtgever. Als jullie besluiten om over te gaan naar Teams, dan staat er ook een heel gerenommeerd team voor je klaar om dit samen te implementeren. 

Sport en beweging

Programma Start to Lose

In samenwerking met een diëtist, personal trainer, trainer Mindful Run en sportschool ben ik van start gegaan met Start to Lose. Een 13-weeks vitaliteitsprogramma gericht op voeding, beweging en mindset. Het programma is ontstaan vanuit een behoefte die ik zelf had toen ik op weg was naar een gezond lijf. Je krijgt intensieve begeleiding, waarbij we van de deelnemers verwachten dat zij minimaal twee keer per week aanwezig zijn om gezamenlijk te sporten. Je doet sporten die buiten je comfort gaan en misschien niet leuk vindt, maar uiteindelijk vind je datgene wat bij je past. Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op de site

 

Sh'bam instructeur

Ik noem het altijd maar mijn bijbaan, het geven van Sh’Bam lessen. Als deelnemer ben ik in augustus 2017 begonnen en zonder verdere lesgeef- en danservaring, heb ik in juni 2018 de Sh’Bam opleiding gedaan bij Les Mills. Met alle passie en energie die in mij zit, geef ik nu wekelijks les. Ben je geïnteresseerd in het verhaal hierachter? Mijn verhaal staat hier.

Spreker

Mijn weg naar een gezond lijf is een enorme reis geweest. 2018 was een bewogen jaar waarbij verlies centraal stond. Het verlies van ruim 50 kilo, maar ook het verlies van mijn vader. Het boek wat ik heb geschreven is daar uit ontstaan, maar dan vooral erop gericht om mensen in beweging te krijgen. Ik vertel graag mijn ervaring wat vooral mindset, beweging en motivatie raakt. Hiermee hoop ik een ander te inspireren en aan te zetten tot actie. 

Tarief

Over geld praten kan gedoe zijn, dus laat het dan maar duidelijk zijn. Mijn uurtarief is 60 euro ex BTW en excl. reiskosten. Inspiratiesessies (90 - 120 minuten) kosten 250 euro ex BTW, ongeacht het aantal deelnemers, maar met een max van 12 personen. Als je mij wil uitnodigen om te komen spreken, dan kom ik graag samen met je tot een tarief, omdat dit voor mij afhankelijk is van wat de daadwerkelijke invulling is en hoeveel voorbereiding ik hiervoor nodig heb. Maar laat ik voorop stellen dat ik vereerd ben dat je mij vraagt, de prijs komen we echt wel uit. 

En hiervoor niet...

De afgelopen 10 jaar heb ik veel gereisd naar opdrachtgevers. Dat heb ik met ontzettend veel liefde en plezier gedaan, maar als je iets een hele lange tijd doet, dan gaat het misschien ook wel tegenstaan. En dat is precies wat er bij mij gebeurd is. Reizen met de trein doe ik tegenwoordig graag als er een goede verbinding vanuit Dordrecht is. De trein is een uitstekende plek om nog even te werken, lezen of bloggen. Dus... kostbare tijd. Maar het allerliefste werk ik met mijn laptop vanuit een plek die niet gebonden is aan een opdrachtgever zoals mijn eigen kantoor in Dordrecht, een flexwerkplek in Rotterdam, de lobby van een hotel, een restaurantje om de hoek, op zijn tijd de Efteling (want daar tref je alleen maar positieve prikkels om je heen, goed voor de creativiteit!) en heel soms gewoon in mijn pyjama op de bank. Ik zoek de plek waar ik op die dag het meest effectief ben voor de opdrachten die ik moet uitvoeren.

 

Als het een leuke klus is, maak ik nog weleens een uitzondering. Met heel veel liefde reis ik vanaf januari naar Den Haag (met de trein!) om les te geven en om samen te werken met de beste mediators. Voor inspiratiesessies stap ik ook graag in de auto, want er is niks leukers dan mensen te inspireren, maar ik heb met mijn gezin afgesproken dat ik wat vaker aan de eettafel aanschuif. Dat maakt dat lange files niet meer in mijn dagelijkse patroon horen. Zonde van ieders tijd lijkt mij en ook van het geld. In die tijd kan ik nog drie opdrachten uitvoeren, een boek lezen of mijn lessen voorbereiden, maar alles beter dan stilstaan en om mij heen kijken. 

 

Geweldig, als je dit hele stuk hebt doorgeakkerd. Dank je wel voor je tijd. Er zitten een aantal dingen in de lift, maar voor nu heb ik nog wat uren over, dus laat mij weten als ik iets voor je kan betekenen. Geen vraag is raar, gek of dom. Je krijgt altijd antwoord. Ik ben bereikbaar via virginia@we4it.nl of op telefoonnummer (ook via WhatsApp) 06 - 26 08 64 88

 
 
 
 
 
 

Van gezellig dik naar sportief gezond

Het werkboek voor jouw reis naar een gezond lijf. Elk dieet heb ik wel een keer geprobeerd. Dan viel ik af en kwam ik weer wat meer bij. Dat is de afgelopen 20 jaar zo geweest. Tot mei 2017. Sindsdien ben ik trotse eigenaar van een maag ter grootte van een kiwi. Mooi middel een maagverkleining, maar dan begint het pas. Dit boek is daarom niet alleen voor mensen met een maagverkleining, maar voor vrouwen (wat niet wegneemt dat het mannen niet kan helpen) die de struggles kennen van het lijnen en aan de slag willen met zichzelf. 

 • Facebook
 • Instagram
 • Pinterest
 • LinkedIn

© 2018 Virginia Jobse. Made by WE4IT

Don't compare yourself to others, that's a battle you can never win!

(en het gras is altijd groener bij de ander... echt)

 • Facebook
 • Instagram
 • Pinterest
 • Linkedin